Bemutatkozás Kik vagyunk? Mi a küldetésünk?

Sok szeretettel köszöntöm az LMBTQ Center oldalain!

Kik vagyunk?

Magasházi Mónikának hívnak, transznemű nő vagyok. A női hormonkezelésem 2021. október óta tart, a szociális tranzícióm 2018-ban kezdődött, ma már az életem minden területén nőként élek Budapesten. LMBTQ aktivista vagyok, Diversity (sokszínűség) & Inclusion (befogadás) Coachként dolgozom, azon belül elsősorban az LMBTQ területen. Korábban projekt koordinátorként működtem együtt a Háttér Társasággal, majd a Nyitottak Vagyunk -nak segítettem a Budapest Pride 2022 szervezésében, melynek az egyik kampányarca is voltam.

Részben állami vállalatban hoztam létre transzinkluzív munkahelyet. Tartottam műhelyfoglalkozásokat trasznemű és nem bináris emberek számára, valamint HR szakembereknek tanfolyamot, részt vettem nemzetközi projekt koordinálásában, mely a transznemű, nem bináris, interszex emberek munkaerőpiaci mozgását segítette elő.

Informatikus mérnök – műszaki menedzser és menedzser szakmérnök végzettségekkel rendelkezem, több mint 32 éve dolgozom az IT/Telekommunikáció területén. Előadásaimat angol és/vagy magyar nyelven tartom, általában nem prezentálok (egy flipchartot szoktam kérni az előadásaimra), hanem beszélgetek a hallgatósággal. Elsősorban a saját gyakorlati tapasztalataimat építem be az előadásaimba. Ha szeretne egy KÖTETLEN, ŐSZINTE, TABUK NÉLKÜLI, HITELES előadást, képzést hallani egy szakértő érintettől, ahol nincsen olyan kérdés, amit ciki lenne feltenni, akkor kérem, keressen meg.

Interjúk velem:

NLC – 2019.07.06 – „Mónika bennem van, és ki akar törni” – egy transzszexuális nő, aki apaként él” 

EuroNews – 2022.03.22 – „Már annak is örülnék, ha békén hagynának” – az LMBTQ-közösség tagjait kérdeztük a választás előtt

Dívány (Index.hu) – 2022.08.29 – ÉVTIZEDEKEN ÁT ÉLTE KÉT EMBER ÉLETÉT A TRANSZNEMŰ MÓNI: NYITOTTSÁGOT KÉR TŐLED IS

Milyen az LMBTQ (azon belül a transznemű) emberek helyzete Magyarországon ma ?

2018 óta kezdte a magyar kormány ellehetetleníteni az LMBTQ közösség és azon belül is a transznemű emberek életét. 2020. május 19-én pedig megszületett az a szégyenletes és elhíresült §33 paragrafus, amiben a transznemű emberek hivatalos nem és névváltását tiltották be szinte példátlan módon Európában. 2021 nyarán megalkották a “gyermekvédelminek hazudott” törvényt, amely egyértelműen az LMBTQ közösség ellen született és nem a gyermekek védelmében.

Követlenül a 2022-es választás előtt pedig elindította a kormány az LMBTQ közösség ellen a népszavazási kérdéseket, melyet szerencsére a közösségnek sikerült érvénytelenítenie. A kormánynak ez a sorozatos LMBTQ közösség ellenes propagandája a közösséget még jobban megerősítette. A magyar társadalom olyan kérdésekkel találta magát szemben, amivel eddig nem találkozott a hétköznapokban. (“nemváltás ????”)

A közösségen belül szerencsére egyre több a lelkes és elkötelezett aktivista és civilszervezet, akik idejüket, erőforrásaikat feláldozva szeretnék képezni a magyar társadalmat, hogy ne a propaganda hazugság jusson el az emberekhez, hanem a valós orvosi, jogi, pszichológiai és szociális tények. Az LMBTQ Center is egy, a sok aktivista szervezet közül. Nekünk fontos, hogy fellépjünk a diszkrimináció ellen, a jogegyenlőség érdekében és egyben oktassuk a társadalom szereplőit arról, hogy mit jelent transznemű emberként élni.

Mi az LMBTQ Center küldetése?
Célunk, hogy segítsük a hazai vállalatokat, befogadó, nyitott, sokszínű munkahelyekké válni az LMBTQ közösséghez tartozó munkavállalók számára, ezzel munkaerőpiaci előnyt, növekvő pénzügyi eredményeket és reputációt érjenek el, valamint segítsük az LMBTQ közösség tagjait abban, hogy ilyen munkahelyeken tudjanak dolgozni. “Híd vagyunk a sokszínű munkáltatók és az LMBTQ közösség között!”

Kérdés, ajánlatkérés esetén kérem, vegye fel velem a kapcsolatot.